Bulharský bramborový salát
19. 6. 2023
Suroviny:
1 kg brambor
1 velká cibule nebo svazek naťové cibulky (možno i více)
2 naložené okurky (sladkokyselé)
2 lžíce kuchyňského oleje (třeba slunečnicový, NE olivový!)
2 lžíce octa
sůl
pepř mletý
1 lžíce hořčice plnotučná
hrst petrželky (plocholistá)
Postup:
- Uvařené brambory ve slupce po vychladnutí oloupeme a protlačíme "mřížkou" nebo nakájíme na kostičky jako na klasický bramborový salát.
- Cibuli nakrájíme na drobno nebo naťovou cibulku na jemno.
- Nakládané okurky také na jemno. Nasekáme velkou hrst naťové petrželky.
- Přidáme sůl, pepř, lžíci plnotučné hořčice, ocet (2-3 lžíce), kuchyňský olej (2-3 lžíce). Možno přidat trochu sladkokyselého nálevu z okurek (místo části octa).
- Vše promíchat, nechat uležet 2 hodiny v lednici.